23 Aralık 2012 Pazar

Mağmum Masamız



  Unuttum desen de ne çare! Unutulur mu hiç kaldırdığın kadehler? Her meze,her yudum,her rüzgar masadan götürür duygularını. Kolay mı sandın? Rakı içiyorsun! Ellerinin içine aldığın bardak,senin tüm hayatın. Her yudumda daha da uzaklaştırır masadan seni bu velet! Beyaza çalan rengi masum durur uzaktan .Oysa katilindir senin. Söylediğin,hissettiğin her şey gerçektir ve daha beyaz onunla. Herkesle içemezsin onu. Herkes aynı tadı vermez sana. Sen aynı rakıyı içtiğini düşünüyorsun ya, yanılıyorsun!  Herkesle aynı içilmez. Ortak olmalı rengi de derdi de.
  
  Salaş bir balıkçıda kaldırdığın kadeh,kaldırdığın keder masanın şerefinedir. Masamızın ortağıdır söylenen her söz. Dalgaların kıyıya vuran sesi de,rüzgarın alaçatılarına vuran sesi de ortaktır yüreğine. Anlamaz çokça kişi ! İçer de, anlamaz seni! Hafif mayhoşluğunu,anlar eline aldığın kadeh. En sadık ortağındır hayatta. Kim söyletir ki içindekileri ondan başka? 
  
  Yakamoz vurur denize. Arkana aldığın anılarına gizlenmiş kokular, masandaki balığında, mezende gizlenir. Ortağın açar yolunu. Söylenmemiş her sözü söyletir sana. Kimi onu özüyle içer,kimi katar içene bir derin su bir de buz. Dudaklarından dökülen her sözün bir iklimini getirir rakı. Her mevsiminde başka şey paylaşırsın. Müzik mi seni böyle alıp götürür yoksa ortağın mı bilinmez ya,gidersin kendinden. Herkesin kendine göre hayat derdi,aşk derdi vardır. Masanda hangisi çoksa,onu paylaşırsın. Sen rakıya kavuşursun,masa aşka kavuşamaz ve biz yine yalnız kalırız.
Benim kulağıma fısıldar kimsenin bilmediği bu dizeler:
Havada kararsız bir yağmur
Anlarsın senden telaşsız
Yatakta yalnızlık yerini korur
Nefesin ruhundan duyarsız
Deli hasretin küskün ruhuma
Hatırı sayılır yarınlarıma
Gözyaşımsın tenime akan
Sözlerin geceye kanan
Sensizlik yalnızlıktaki yaram
Yine kaldırırım ortağımı gecenin yakamozuna, ortağımın en sadık dostuna. Gece beyaza, masada son mezeler sana teslim olur. Son itiraflar bırakır kendini dudaklardan. Biz yine dökülürüz kanımızın kaynadığı yere.

                                                                                                               Zeynep  DANIŞMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder